Frog-ButterNagyobb szervezeti változtatásoknál minden apró sikerért meg kell küzdeni.

Sokáig nem is észrevehetőek a változások, többen közben kedvüket veszítik, vagy visszatérnek a régi gyakorlathoz.

Ebben a bizonytalanságban beszélgettem egy vezetővel a múlt héten, aki korábban eltökélt volt abban, hogy változtat a több, mint tíz éve kialakított vezetési módszerén.Az zsákutcába jutott, nem jöttek a várt eredmények és sok volt a feszültség, az elégedetlenség is a cégnél.

Elmesélte, hogy már négy hónapja több figyelmet fordít arra pl., hogy hogyan kommunikál a munkatársakkal, de mintha semmi eredménye nem lenne…

Komolyan elbizonytalanodott. Abbahagyja, vagy folytassa tovább?

„Történt egyszer, hogy két béka beleesett a tejszínes dézsába.

Az elején még csapkodtak a tejszínben, próbáltak a dézsa oldalához úszni. De hiába, csak egy helyben vergődtek és egyre gyakrabban elmerültek. Érezték, egyre nehezebb felszínre evickélniük, hogy levegőhöz juthassanak.

Az egyik egyszer csak azt mondta: „Én nem bírom tovább, képtelenség kijutni innen.”  Azzal abbahagyta a csapkodást és gyorsan el is merült.

A másik béka kitartóbb és talán csökönyösebb is volt nála, ezért így szólt: ”Persze, képtelenség. Mit tehetek, hogy előbbre jussak ebben a micsodában…  Úgyhogy tovább csapkodott, tovább evickélt, bár egyetlen centimétert sem haladt előbbre, és ez így ment órákon keresztül.

Aztán a sok csapkodástól és tapicskolástól a tejszín vajjá állt össze. A béka meglepetésében ugrott egyet, és csúszkálva eljutott a dézsa pereméig. Onnan aztán boldog brekegések közepette meg sem állt hazáig.”

Nos, abbahagyja, vagy folytassa tovább?

Puskár Ildikó – HDTeam

 

(Mese forrása: Jorge Bucay: Életmesék)

Demo Description


HDTeam ajánlatkérés

[Kérjük minél több információt adj meg a pontos ajánlat érdekében!]

This will close in 0 seconds

Share This